Resultat


Att komma till resultat är det vad alla människor strävar efter ? Bör sträva efter ? Eller kan man se på livet annorlunda och ändå bli accepterad?

Vi  uppmuntras sen tidiga barnaår att ”lära” & öva, träna & studera just för att nå resultat. Men inte vilket resultat som helst duger, eller hur?

Vi växer upp och samma saker gäller oavsett om vi är på jobbet eller hemma. Nå resultat. Godkänt resultat fast helst en nivå högre, minst.

Är meningen att vi skall komma vidare  – uppåt. Både i boende, förhållande, vänner, social status, karriär, löner, antalet resor osv osv.

När jag kan tycka att vägen dit borde vara det som är själva meningen , inte resultatet. Om vi inte njuter av studerandet & lärandet utan endast har fokus på målet torde ju mycket gå förlorat som aldrig går att reparera.

Alla människor & platser som vi passerar på vår väg mot målet glöms  då bort. Vänskaper tappas, insikter kommer aldrig till stånd, glädjen och njutningen över resan i sig går förlorad.

Är vi som just njuter mer av vägen än målet förlorade i utvecklingen? Lurar vi oss själva och begränsar oss omedvetet eller är det vi som är vinnarna i livet.

För mig berikar lärandet, resan, utvecklingen min själ betydligt mer än målet kan göra. Tror inte jag är ensam om detta för många flyttar ständigt fram målet. Eller flyttar de fram målet just för att de missar själva meningen.

 

Annonser
Published in: on maj 3, 2015 at 2:07 e m  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2015/05/03/resultat/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Resultat är överreklamerat!! Eller…. Visst är resultat viktiga – också! Men njuter man inte på vägen så har man missat massor av härliga händelser, insikter, lärdomar, tokigheter, härligheter och erfarenheter! Och har man missat det, ja då uppskattar man nog inte resultatet längre…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: