Flour !!!


Minns med äckelkänslor flourtanten i skolan. Var pest o pina när hon trädde in i klassrummet. Gick runt med sin bricka och delade ut de vita plastmuggarna med flour som vi skulle ha i munnen. Nä förresten, inte bara ha. Vi skulle liksom vispa runt i munnen med vätskan. Det var liksom för mycket vätska och jag var mitt i allt obehaget livrädd för att svälja. Vilket jag i allafall lyckades med några gånger. Eller misslyckades med att låta bli är kanske rätt uttryck. Värst var det när någon av klassens killar gjorde krumbukter eller grimaser. Man kände hur fnittret bubblade i magen samtidigt som fröken och flourtanten blängde på en med bister uppsyn. Skulle man svälja eller frusta ut innehållet över hela bänken. Ren och skär pina vilket som. Led med mina barn när de under 90talet hade samma plåga i sina skolor……… trodde skolan hade kommit förbi detta nonsens.

Det skulle ju vara rena underverket som förhindrade hål i tänderna. Vem sjutton ville ha Karius och Baktus på besök…….

Numera vet man ju bättre eller hur. Inte bara att det saknas bevis på de goda verkningarna utan att det dessutom på sikt är rent skadligt med flour. Inte bara tandemaljen som tar skada utan kariesangreppen bara skjuts upp och flour kan ligga bakom en rad sjukdomar samt förtidigt åldrande.

Det Ni.

Har numera inte ens flour i tandkrämen. Använder Urtekram Aloe Vera Tandkräm.

150118 001

 

Annonser
Published in: on januari 18, 2015 at 7:42 e m  Comments (5)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2015/01/18/flour/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

 1. ÄNTLIGEN nån mer än jag som fattat detta!!!!! TACK!! 😀
  Det är så sant som du skriver! Det finns inte en enda studie som bevisar att fluor förhindrar kariesangrepp eller ens är bra för tänderna!! Däremot finns det gott om studier som visar att fluor är länkat till massor av hälsoproblem, som t ex skador på tandemaljen och sänkning av intelligensen (med hela 15 %)!!
  Jag gillar också Urtekrams Aloe Vera-tandkräm! En annan favorit är King Fishers Fänkålstandkräm – den utan fluor då förstås!!
  Just nu använder jag Forever Living Products Aloe Veratandkräm, men den har jag fått höra innehåller SLS – ett skummande ämne som är länkat till bl a cancer, så det var sista gången jag köpte den tandkrämen… Synd, för den är så god och munnen känns så ren efter att man borstat med den..! 😦
  Jaja… Saltvatten ska vara helt fantastiskt att borsta tänderna med så i värsta fall så klarar jag mig ändå!! 😛

 2. Hoppsan! Tycker att min tandläkare fortfarande pratar om vikten av fluor och fluortuggummi …

  Och minns den hemska smaken av innehållet i fluortantens muggar 🙂

  • Min tandläkare har faktiskt aldrig varken frågat om min tandkräm eller pratat om fluor, Antar att det är ett steg i rätt riktning

 3. Inte heller jag använder tandkräm med flour längre, har hittat en som är riktigt bra och enkom innehåller juste ingredienser, i alla fall vad jag och min kloka och insatta väninna lyckats klura ut. Heter: Bio2You Natural Sensitive Toothpaste. Rekommenderas varmt.

  • Tror faktiskt att vi bara blir fler o fler som avstår.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: