Fylla ut tiden eller stå på vänt.


Konsten att fylla ut tiden är just en konst som nog inte alla behärskar riktigt.

Många människor står på vänt. Mer eller mindre frivilligt.  Har själv hamnat på den där ”stå-platsen” några gånger i livet. Fast min rastlöshet gör tack och lov att jag inte blir stående där någon längre tid.

* Sjukskriven –  Du står på VÄNT. Aktiviteterna avtar beroende på orsaken till sjukskrivningen och listan på saker som skall göras ”när jag blir frisk” galopperar raskt iväg i omfång. För att till slut bli så lång att när sjukskrivningen är över, är den ohanterbar. Bäst är då att kasta listan och helt enkelt börja om. Göra en nystart som det så modernt heter.

* Arbetslös – Du står på VÄNT. Ett onaturligt stand-by-läge. Du är ledig men ändå inte. Får ej lov resa, inte att studera, inte jobba frivilligt – gränsen för svartjobb är luddig minst sagt. Om det nu inte vill säga är i Af regi för då går det minsann alldeles utmärkt. Att tvångsmässigt ge sig ut på resa på egen bekostnad för möten på annan ort, eller lära …. hm åtminstone sitta av tiden framför någon dator, eller ha oavlönad praktik……… hm…….. Handlingsfriheten är i allafall starkt begränsad och listan på ”det ska jag göra när jag får jobb” fylls på i takt med kontanterna minskar.

* Kärlek! – Du står på VÄNT. Kan så vara att personen bor geografiskt långt bort,eller är uppbunden i ett annat förhållande eller helt enkelt ej kan bestämma sig. Kanske är det du som inte kan bestämma dig och istället lever bunden i ett förhållande som inte längre ger dig något. Många är de som står på VÄNT. Kan vara tre fyra personer i samma ”relation” som på så sätt väntar på en utveckling som kanske aldrig kommer.

Säger inte att det är fel med väntan. Men väntan skall vara konstruktiv. Alla har vi säkert eller förhoppningsvis någon slags rättesnöre inom oss. Bland mina ledord i livet finns  – ”Inte förspilla tiden”, ”vidarutvecklas” och ”inte stagnera”. Så jag har inga som helst problem med att fylla ut VÄNTEtiden. Har snarare varit så att jag förr om åren fått hejda mig från att inte ”passa på göra detta under tiden”. Som att läsa när jag busspendlar, sticka i läkarens väntrum, skriva medans barnen har simundervisning, virka framför tv-n, flytta mellan två jobb………… osv osv.

Har i många år fått träna mig på att ”bara vara” – att låta kroppen slappna av och låta själen komma till ro. Att vila i tanken. Detta har numera övergått till ett behov. Nåde den som stör när jag vilar i tanken……..

Annonser
Published in: on januari 8, 2015 at 2:59 e m  Comments (1)  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2015/01/08/fylla-ut-tiden-eller-sta-pa-vant/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Rolig reflektion av den delen av livet…!
    Nu när jag är sjukskriven så blir förstås listan över ”det ska jag göra när jag blir frisk-listan” längre… men inte särskilt mycket längre..! Jag är nog ganska duktig på att inse att jag får ta det som det kommer OM det kommer…!
    Annars är jag lite som du; inga fritidsproblem. Det finns ju alltid något att göra!! Men jag tar inte med mig nån bok eller stickning till läkarens väntrum.. Jag är rätt bra på att bara sitta och stirra på en fläck i taket också… 😛


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: