Hur livet formar oss


Livet igenom lär vi oss. En del fortare än andra. En del mer än andra. Här talar jag inte om den lärdom som kommer ur böcker och studier. För många ”lärda”/högt utbildade är dåligt lärda av livet.

Det sägs att en del personer dras till vissa typer av människor – dåliga som bra. Men jag tror ej det är så. Jag tror det är livet som vill lära oss något. Lära oss något om oss själva. Så vi kan växa som människor. För att bli starkare och kunna gå vidare.

Om en person gång på gång misslyckas med förhållanden, kanske den personen skall försöka se ett mönster. För att försöka ta reda på vad som bör undvikas eller rättare sagt vilka sorts individer som behöver undvikas vid nästa förhållande. Likväl vid partners som vid vänskapsförhållande. Om man gång på gång upplever sig bli sviken har man själv tillåtit sig bli just sviken.

Att lära sig handskas på ett nytt/annorlunda sätt med livets prövningar är att växa som individ.

Är en dörrpost låg vet de flesta att böja på nacken innan de kliver in. Medans andra gång på gång slår  i huvudet utan att ta lärdom.

Dags att öppna upp och fundera på vad livet vill lära oss. För att ändra riktning, välja en annan väg, ta ett steg upp , gå vidare…………..

Annonser
Published in: on maj 2, 2014 at 8:35 f m  Comments (1)  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2014/05/02/hur-livet-formar-oss/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Håller med!! Men det är inte så enkelt att se sina egna mönster – man blir så blind för sig själv!
    Ett sätt som jag har försökt att anamma är att lyssna på kritik från andra (speciellt sån man fått höra från flera olika personer) och försöka se ärligt på hur det stämmer med hur jag uppfattar mig själv. Efter att det första försvaret lagt sig (Var har de fått DET ifrån?) så kan man ofta börja se ett mönster hos sig själv som kan ge lite tips om vad livet försöker lära/säga en.
    Men kritik säger också mycket om människan som ger den, och jag försöker även tänka ”vad är det hos den här personen som får henne/honom att tycka/säga så? Mycket lärorikt och utvecklande kan jag säga!
    😀 ♥ 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: