Mars 2014


Tänk vad fort en månad går!

1. Mars tv-program: Älskar engelska deckare och har hittat en serie som jag hittills inte hade hört talas om. ”Father Brown” som titeln antyder är det en katolsk äldre präst som löser mordfallen. Allt utspelar sig under 1950-talet på den engelska landsbygden. Helt underbar i sin humor precis som alla engelska deckare. Serien går på tv8.

2. Mars musik: Cd med Jill Johnsson samt youtube-klipp från hennes turnéer.  Samt svt-play med ”Jills veranda” Har alltid gillar Jill Johnsson och för ett antal år sedan såg jag henne live i Hasses Lada.

3. Mars insikt: I o med  flytten upp till Småland fick jag en granne som är ute o dansar flera gånger i veckan. Älskar ju att dansa även om det inte hänt sedan barnen kom till världen och de är 24 & 22 år nu.  :-/ Alltså var jag inte särskilt svårövertalad att följa med en kväll till Ramshall i Veinge. Visst var det roligt men jag har inte följt med fler gånger. Mest beroende på svag ekonomi hos mig. Men nu har jag funderat hit o dit och kommit fram till slutsatsen att inte följa med fler gånger. Jag är ingen falsk människa och eftersom jag inte är ute för att ragga utan enbart dansa så är det lite som att luras…………

4. Mars utomhusnöje: Promenader med systemkameran.

140408 005

 

5. Mars inomhusnöje: Har uppgraderat medlemskapet på fotosidan. Har mest häckat framför datorn, skrivande blogg (vilket är roligt) , letar efter jobb (mindre roligt) och så måste jag erkänna att alldeles för många timmar läggs på facebook (suck)

6. Mars sociala aktivitet: —————————————–

Hemskt men sant

7. Mars döende svan: alltmer uppgiven – tycker enbart chanserna till anställning krymper.

8. Mars uppåtgående sol: Ett tag verkade det som om våren kommit med sol och värme. Planterade penseér i kruka och gick ute utan jacka. Men så blev jag för karsk och målande tånaglarna vårfina ivrigt längtande till sommaren och vandringssandalerna………… och då knäppte vintern mig på näsan med ett ihärdigt snöfall………..

140408 003

9. Mars nya bekantskap: inga helt nya men träffar hela tiden gamla vänner från förr. Vilket är både roligt och tryggt på en o samma gång. En del av dem tycks bli lika glada som jag blir. Bland annat Liz min frisör från förr fixade till mig i håret och hennes värme tinade upp mitt hjärta för en stund. Stötte även på Irene som jag gått hela 9 år tillsammans med i skolan och även om vi är facebook-vänner så har vi inte setts på åratal. Var helt underbart att träffa henne igen. De är nygamla mötena påminner mig om hur jag en gång var och kanske kanske finns den ”tjejen” kvar någonstans långt inom mig.  Eller så är hon  borta, kuvad, förnekad,  undanträngd, bortsopad för evigt.

10. Mars lästa: surfande på nätet finner jag ibland guldkorn och denna sida är en sådan

http://www.andresamadorarts.com/

Så klicka er in och njut.

Annonser
Published in: on april 8, 2014 at 10:50 f m  Comments (2)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2014/04/08/mars-2014/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

 1. Men hallå!! Social aktivitet: Du var ju ute och dansade!! Visserligen bara en gång, men ändå!!
  Men menar du verkligen att folk bara går ut för att ragga??? Har svenska folket sjunkit så lågt? Man måste väl för 17 kunna gå ut en kväll utan någon som helst baktanke, eller?? *Tiden är ur led*

  ”Den tjejen” finns absolut kvar någon stans inom dig! Men det är kanske inte den du väljer att vara längre?!?
  Jag tänker ibland på hur jag brukade vara förr i tiden – speciellt när jag träffar vänner från förr – och vissa sidor hos mig själv känner jag att jag vuxit ifrån och inte vill vara längre! Men det är verkligen ett val! Jag har speciellt en gammal kompis som jag numera undviker för jag inte rycker om att hon väcker den ”gamla Anneli” – eller rättare sagt den delen av mig som jag till mångt och mycket var DÅ, men väljer att inte vara nu. Men med denna gamla kompis märker jag att jag mycket lätt hamnar i samma jargong – ja, jag regredierar rent av och det gillar jag INTE!!
  Det man en gång varit har man alltid kvar tror jag – det handlar bara om vad man väljer att vara! Det är min upplevelse i alla fall från min egen erfarenhet.

  • Alltså den där danskvällen skedde ju i höstas och inte i mars månad! Insikten värktes fram först i mars:-). Jodå visst raggas det. Trodde att det hörde ungdomen till men inte alls för på den dansen jag var låg karlarnas ålder på 60 – 80 år…………. *suck*
   Njae du har nog rätt, Klart jag inte vill vara precis som i 20årsåldern med allt vad omognad som där hör till. Men jag skulle vilja ha tillbaka livsglädjen och friheten. Slippa bära på hemska minnen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: