Loppis eller ej


Jag älskar gå på loppis, i antikaffärer och auktioner, liksom de flesta fruntimmer i min ålder. Varför det är så vet jag ej Men jag har alltid gillat det sedan tonåren så jag är ingen nybörjare precis. Lite har man ju lärt sig med åren. Vad som är nytillverkat, vad som är gammalt, vad som är kitch eller enbart skräp. Porslinsmärken, stämplar, glas och lite av varje har jag blivit rätt bra på. Det förstår jag när pratar med andra.

Fast det finns så otroligt mycket mer att lära. Är svag för slipade udda glas, engelskt porslin, 50-60tals smycken och så av någon konstig anledning tavlor. Visserligen har jag fler eller rättare sagt mer väggar nu att hänga tavlor på än jag hade i förra bostaden men de tycks ändå ej rätta till.

Så vad är det då för tavlor som lockar mej? Tja svårt att säga. Det skall helt enkelt tilltala mig av en eller annan anledning. För 10 år sedan fann jag en liten tavla på loppis i Halland, tyckte mig känna igen motivet och kollade närmare. Visade sig vara ett motiv från hemorten målat av min gamle teckningslärare så givetvis fick den tavlan följa med mig hem.

Förra veckan bar jag med mig hem  två små tavlor båda med lite äldre ram.

140222 010

En liten söt barntavla på 26 x 21 cm  som verkligen tilltalar mig i färgerna. Inget särskilt på baksidan som skvallrar om vad det egentligen är. Väl igennubbad kan jag säga. Men priset var lågt, ungen söt och ramen hel.

140222 012

Den här tavlan på 40 x 26 cm fick det kittla lite i magtrakten och det betyder att jag faktiskt inte riktigt vet om det är ett rejält fynd eller ej. Tryck eller handmålad pastellfärger är frågan och inte heller vet jag vad stämpeln  till vänster står för. Fast jag har sett den där röda runda stämpeln förr, gäller bara att klura ur var. Pappret med ”målningen” sitter på sidentyg och det är ju ett tecken att det är kvalitée. Någon har dessutom för länge sedan gjort sig omaket att gå till en ramaffär och fått den inramad. Det skvallrar nämligen baksidan om 🙂

140222 013

Hur länge sedan är det Blekinge hade tre siffror i telefonnumret? Skulle gissa 50talet. Rätta mig gärna om jag har fel.

 

 

 

Annonser
Published in: on februari 24, 2014 at 6:38 e m  Comments (3)  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2014/02/24/loppis-eller-ej/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

 1. Jaa!! Visst är det spännande med loppis!! Jag går dock alltför sällan – vilket är en himla tur, för risken att jag kommer hem med sånt som jag verkligen inte behöver är stor och överhängande…! 😛
  Tavlorna var jättefina alla tre!

  • alla tre?

   • Hahaha…!! Jag är visst så trött så jag nästan ser dubbelt..! Det var ju tre bilder… men bara två med motiv…! 😛 Så vad jag menade var att båda TVÅ tavlorna var fina!
    Zzzzz….nark..! 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: