En mjuk och en hård


Baka är roligt, variationer likaså. Ibland provar jag helt enkelt nya recept. Nya för mej vill säga……… oftast från gamla böcker eller urklipp.

Gräddkaka med kryddor – är den mjuka sorten

Där du behöver: 2 1/2 dl vispgrädde, 2 ägg, 2 1/2 dl strösocker, 4 dl vetemjöl, 1 tsk malda nejlikor, 1/2 tsk mald kanel och 1/2 tsk bakpulver.

* Smörj och bröa en 1 1/2 liters rund form – min bilden är 2 liters därför det ser litet ut.

* Vispa grädden

* Vispa i en annan bunke ägg och socker.

* Bland i ihop alla torra ingredienser.

* Rör ner den vispade grädden i äggsmeten och till sist rör ner mjölblandningen – lite i taget.

* Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 50 minuter.

131103 003131103 004

 

Chokladkolasnitt – är den hårda sorten

Som de vanliga chokladbröna fast med lätt smak av kola

Du behöver: 100 g smör, 1 dl strösocker, 2 msk ljus sirap, 2 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 2 1/2 msk kakao, 1 tsk bakpulver. + pärlsocker till garneringen

* Vispa det rumsvarma smöret med socker och sirap

* Rör ner blandningen med de torra ingredienserna

* Tryck ihop degen med händerna och den den sen vila i kylen ca 30 minuter

* Dela degen i två delar och rulla ut till längder som läggs på bakplåtspapper

* Strö över pärlsocker

* Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter i 200 grader.

* Låt svalna innan ni skär dem

131024 002131024 004

Vet inte hur ni gör men jag förvarar oftast småkakor i plåtburkar.

Annonser
Published in: on november 3, 2013 at 11:16 f m  Comments (2)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2013/11/03/en-mjuk-och-en-hard/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Åh herre jösses va gott det ser ut!! Och jag som försöker låta bli att äta fikabröd och kakor…!!
    På jobbet håller vi på att baka som bäst! Den 4/12 ska vi ha öppet hus och bjuda på kaffe och smakprov av våra bakverk, samt sälja hembakat fikabröd! Vi håller på att testbaka olika recept, och då ”måste” vi ju smaka av dem för att se om de är så goda så vi kan ha dem i vår ”repertoar” och sälja…!! 😛 Det bådar inte gott för midjemåttet..!! 😛

  2. Ser jättegott ut och dina chokladsnitt ser likadana ut som mina fast jag har ett ägg i min deg till dem =) men ska genast prova din gräddkaka =)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: