En weekend i Borås dag 3


Uppe tidigt till en gråmulen söndag. Tvättar håret och läser en bok i väntan på att resten av sällskapet skall vakna. Packat.

Njöt stort av frukosten som dottern & svärsonen dukade fram. Har varit enbart positivt få besöka min ”stora” dotter. Se att hon mår bra och hur hon bor nu för tiden. 12 +grader och bara svag vind så vi får en skön liten promenad till stadsbussen som tar ner till stationen.

Köper varsin tidning till mej och min medresenär. Tåget endast 6 minuter försenat. Kramar dottern adjö och skyndar ombord. Mycket folk men hittar varsin sittplats tvärs över gången. Först nästa station, Limmared kliver den unga tösen bredvid mej av så efter det sitter vi bredvid varandra. En manlig röst i högtalaren hälsar oss alla välkomna på stark norsk dialekt. Han pratar sig varm om allt gott man kan inhandla i restaurangvagnen. Detta gör han  sävligt så att alla skall förstå och med stor humor. Vi är många i vagnen som skrattar högt. Den varma kvava luften känns genast lättare att andas. Med från Borås fick vi hembakade bullar och kakor som vi smaskar på efter Hesta.

Väl i Växjö  tar vi oss in i den rätt fulla väntsalen.

Har turen få sittplats strax bredvid grillkiosken. Där vi förser oss. Dottern testar vegoburgare med strips och jag en småländsk klassiker: Korv & mos med lingonsylt & rå lök. Till detta delar vi på en coca cola. Hinner även besöka toa innan bussen en timme senare rullar ut från Växjö station med oss ombord. Vi är trötta och pratar inte så mycket. Mörkret faller och vi lutar oss halvslumrade bakåt där vi sitter längst bak i bussen.

Nöjda med vår weekend i Borås.

Nu är det som sagt strax dax igen för en weekend i Borås. Skall bli spännande se dotterns nya bostad – ja hon har hunnit flytta sen sist.

Annonser
Published in: on februari 26, 2012 at 10:57 f m  Comments (3)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2012/02/26/en-weekend-i-boras-dag-3/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Det finns positiva saker med att barnen flyttar en bit bort – att man tar sig en liten ”minisemester” och hälsar på!!
    3 av mina 5 har flyttat till Stockholm och det lär de två sista antagligen göra de med när det blir så dags..!! Men Stockholm är ju kul att besöka…!! Det gäller att se det som är positivt i de situationer man befinner sig i!! 😀

    • Anneli: Vad gäller S-holm kan jag ej svara. Har ej besökt stan så att säga.Var visserligen barnflicka där en sommar i början på 70talet men det var ute i Gustavsberg så innerstan såg jag inget av.

      • Att det var Stockholm spelar kanske inte så stor roll… Det är bara att jag kommer ju därifrån – född och uppvuxen! Men att kunna åka nån annan stans och ha nån att bo hos – det var liksom det som var grejen! 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: