Gråter lika mycke nu………………


Gråter lika mycket nu som för 45 år sedan när jag såga filmen på matinee. Pratar om ”Barnen från Frostmofjället” den svenska filmen från 1945  baserad på romanen  skriven av Laura Fitinghoff. Som stadig kund hos Ginza finner man det mesta, så även denna klassiker.

http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=322452

99:- som hittat.

Sitter med dottern och tittar på dvd:n. Musiken är fantastisk och man glömmer snabbt att filmen är svart-vit. Vissa minnesbilder har jag även om de inte är så många från hur filmen utvecklas. Ler åt samma saker och tårarna rinner som de gjorde när jag var barn och såg filmen

Författarinnan Laura Fitinghoff fick själv aldrig uppleva den stora succé som boken fick när den kom ut 1907. Hon avled av magcancer strax efter utgivning , då var hon 60 år. Föddes rik, bortgift med en 44 år äldre man med sadistisk läggning. Föder tre barn varav två dör i späd ålder.

Hervor Sjödin henns barnbarns barn har skrivit romanbiografin ”Vägen till Frostmofjället” där Lauras  liv skildras. En lika mäktig läsning som filmen ger uttryck för.

http://www.laurafitinghoff.se/Laura.html

Om ni är intresserade lära mer om författarinnan .

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2012/01/14/grater-lika-mycke-nu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLämna en kommentar

  1. Javisst minns man den filmen och skulle gärna se den igen, för man får ju som vuxen en annan upplevelse och visst kommer tårarna fortfarande när man ser en sorglig film. Var på Loppis för ett par veckor sedan och där hade de boken. Kunde inte låta bli att köpa den, kostade två kronor. Fynd tyckte jag, så jag får väl läsa den, när jag har läst färdigt den jag håller på med


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: