NYA Alladin


Vilken Alladin! Marabou såklart……… är man chokladist så är man

Den näst intill perfekta julklappen eller presenten. Jag fick min av Mannen i julklapp.

Bara doften när man tar av plasten och öppnar locket får snålvattnet i munnen att rinna till. Förväntan stiger, skall Marabou klara av kliva in i Chokladhimmelen!

Låt se! Jag gick så vetenskapligt till väga som jag bara kunde. Synade biten noga från varje vinkel. Doftade på den. Värmde upp munnen med en klunk te före varje ”mumsbit”. Lät biten vila på tungan så den smälte lite innan jag sög. Drog ut så länge som möjligt på njutningen.

Här kommer mitt omdömme:

”Vaniljfudge” Läcker form, varken doftar eller smakar särskilt mycket vanilj – en liten besvikelse alltså. Dock god ändå men med ett lite vilseledande namn. Betyg 3.

”Höstnougat” Misstänkt kaffedoft och kaffesmak vilket absolut ej framgår av namnet. Efter som jag ej tycker om kaffe blir betyget 1.

”Apelsintryffel” Fantasilös form – är liksom så givet en apelsinklyfta! Alldeles för svag apelsinsmak, hårt innandöme. Ej minnesvärd. Betyg 2

”Mjuk Toffee” Har bara ett ord PERFEKT. Betyg: en klar 5

”Jordgubbscreme” Detta är en svensk ask med svensk choklad, så varför heter det inte Jordgubbskräm?  Det är väl min enda invändning för den lilla bit. Formen är njutningsvänlig. Ger möjlighet att ta hela biten i munnen och långsamt låta den smälta. Underbar doft och smaken lever verkligen upp både till namn och doft. Betyg 5

”Chokladtryffel” krispigt innehåll misstänkt likt nötter. Ordinarie smak som endast ges en axelryckning. Betyg 2

Misstänker att Marabou här gjort en fadäs och helt enkelt bytt bild& namn på Chokladtryffel med Nötnougat

”Nötnougat” stark mörk smak och skulle förmodligen då hetat ”Chokladtryffel” Betyg 3

”Guldnöt” Klassisk marabou nötchoklad -form. Överraskar med flytande kola runt hel nöt. Betyg 5

”Alladins Mörk choklad” Askens absoluta svaga punkt. Torr tråkig både i doft smak och utseende. Påminner alldeles för mycket om chokladbiten i folie man kan finna på kudden på billigare hotell. Har inte ens den räta ”knack-ljudet”  Betyg 1

Så helheten är mer besvikelse än beundran. Hade väntat mej betydligt mer av Marabou. Verkar mest vara ett hastverk till julförsäljningen. Bättre formgivning efterlyses och så är det smått pinsamt med namn-fadäsen.

Saknar det lilla extra. Het krydda! Är det för vågat för Marabou? Tips: byt ut den trista ”Höstnougaten” mot en mörk chokladbit med mjukt gräddigt innehåll som både doftar och smakar Earl Grey…………..

 

 

 

Annonser

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2012/01/02/nya-alladin/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommentarerLämna en kommentar

  1. Jag har inte ätit mig igenom nya Aladdin Mörk, så jag går bara på dina beskrivningar. Men det verkar förvirrande att Höstnougat har samma utseende som rom-marsipan (heter den så?) i ”vanliga” röda Aladdinasken. En trojansk häst! (Jag gillar ju inte heller kaffe…)

    Varför satsar nu inte Marabou på sina säkra kort? Vissa fyllningar passar helt enkelt bättre i mörk choklad än i ljus. De som gillar Aladdin Mörk borde också vara ungefär samma kundkrets som (liksom mig) älskar Körsbär i likör. Varför finns inte den i den mörka asken? Och fransk nougat, som fanns i en mörk Aladdinpralin fram till för några år sedan, kunde väl ha fått återkomma, om de nu vill rikta den nya asken till konnässörerna?

    (Fast ”konnässörerna” måste sägas med kraftig reservation. Det får här avse Maraboukonnässörerna. Chokladkonnässörer vet att Marabou är fuskchoklad som innehåller annat vegetabiliskt fett än kakaofett, och föredrar därför belgiska, franska eller schweiziska praliner.)

    Jag får nog köpa en Aladdin Mörk till mig själv, i rent studiesyfte förstås. Och så får jag bjuda bort höstnougaten! 😉

    • Hej och välkommen. Alltid kul med nya läsare som kommenterar. Det där med rom-russin har du ju fullständigt rätt i. Det är en sådan bit som jag raskt delar med mig så den glöms bort. Som sagt inte i år heller når Marabou choklad-himmelen för oss chokladister. Återkom gärna när du testat så får jag höra vad du anser………..

    • Tillägg till min egen kommentar: Romrussin heter den förstås, den snäckskalformade i den röda Aladdinasken.

  2. Kul med en chokladrecension!! 😀
    Jag har egentligen slutat äta sånt som innehåller socker, men mörk choklad är ett undantag – chokladolist som jag är!! 😀 Har dock inte smakat nånting ur denna ask, misstänker att den innehåller mer socker än den choklad jag brukar unna mig…! 😛

    • Anneli: fast du kommer ju långt på njutningens våg enbart genom att lukta på chokladen!

      • Ha ha…!! Fast vem nöjer sig med att BARA lukta…??? 😛 När snålvattnet rinner till vill man allt ha något i munnen också!! 😀
        Fast du har i alla fall nästan rätt; OFTA luktar jag bara – men inte alltid!! Det beror allt på tillfälle och kvalitet på chokladen!!

  3. Riktigt GOTT nytt år,
    Det är bara att skicka över dina ´smakpunkter´till Marabou direkt, tycker jag. Och var beredd på ett jobberjudande 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: