Gäller att aldrig tappa sugen


Arbetslös – arbetssökande – utanför men med hopp.

Situationen känns alltmer som en pubertetsdans som aldrig tar slut. Pendlandet mellan hopp & förtvivlan svänger allt häftigare.

Som när man i ungdomens dagar for på dans söker man nu jobb.

Va???? Hänger Ni inte med i liknelsen? Så konstig var den väl inte.

Se här……… steg för steg som Tony Irving säger.

* Förväntningen inför lördagens dans startade redan på måndagen då man slog upp tidningen i sökande efter dansannonser…….Vilka orkestrar skulle spela var?  PRECIS som man tar nya tag varje vecka, måndagen är starten för nya lokaltidningsannonser och sökande i platsbanker…….skall man hitta någon annons med ett ledigt arbete i närheten.

* Så fann man då en bra orkester på ett dansställe som man kunde ta sig till. PRECIS som om man har tur finner den där rätta tidningen eller platsbanken som passar just mej.

* I dagarna fram förberedde man så sig med att välja kläder för att framhäva sig själv i bästa dager. PRECIS som man i dagar funderar ut hur man skall förändra sitt CV för att kunna sticka ut i högen av sökande.

* Väl på plats i folkparken började sökandet efter en danspartner som kanske kanske skulle kunna vara prinsen just för en själv. PRECIS som man bland annonserna hoppas finna annonsen där jag passar in.

* Så stod han då där och såååå bra han tycktes vara – åtminstone på håll. PRECIS så är det med annonsen man till slut sänder in sin ansökan till…..så bra det jobbet verkar passa mej.

* Pirret i magen växte allt efter kvällen gick, skulle det bli en sista dans? PRECIS som väntan och förväntan inför om arbetsgivaren skall höra av sig och vilja träffa en för en intervju.

* Åhhh han bjöd upp till sistan – är håret på plats – kjolen utan skrynklor – måtte jag inte trampa honom på tårna – spänninge steg PRECIS som nervositeten inför intervjun, man vill ju sååååå gärna göra sitt bästa.

* Så är dansen slut och folkparken skall stänga – blir det något mer? PRECIS som man undrar och håller nästan andan – skall arbetsgívaren höra av sig just till mej, just denna gången.

* En puss vid bussen/porten blev det men tydde jag signalerna rätt? PRECIS som sa han inte att jag skulle passa dem så bra med just min bakgrund?

* Så går tiden och inte fasen hörde den danskavaljeren av sig något mer, utan i undantagsfall med ett neutralt ”vi kan väl vara vänner – du dansar bra men jag har funnit en annan” PRECIS Det hör mer till vanligheten att arbetsgivaren inte alls hör av sig än att de talar om varför man inte blev utvald………..

* Men fick jag verkligen en ärlig chans? Där ute på dansbanan? Såg de vad jag gick för, vilka inre egenskaper som jag hade och vad det kunde blivit av mig? Nä naturligtvis inte och det kan ju inte heller personalchefen eller vem det nu är som bläddrar igenom ansökningarna. Nej här krävs andra åtgärder. Tycker jag tar de tillfällen som ges att tala om för alla som orkar lyssna ”Du, jag är arbetslös och en jädrans tillgång för den som ger mig chansen. Rik på erfarenheter, duktig på att organisera, planera och strukturera. Lojal som tusan. Plikttrogen och med en rejäl dosa sunt förnuft.” Tillrättavisad fast med kärlek så skall jag nu ÄN mer ta ett aktivt tag i mina ansträngningar. Av praktiska orsaker – MÅSTE jag ha ett arbete med betald lön INNAN sommaren är slut. Denna sommaren 2015……….. kan inte vänta längre.

Är lätt att ge upp fast man vet att man inte bör tappa sugen……………………..

Annonser
Published in: on januari 31, 2011 at 11:04 f m  Comments (7)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2011/01/31/galler-att-aldrig-tappa-sugen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommentarerLämna en kommentar

 1. Suveränt bra! Du är så jäkla skicklig
  Hoppas också den rätte ska få syn på mig…arbetsgivare alltså 😉

  • Acinom: Tack för berömmet………Håller tummarna för oss bägge

 2. Klockren!!! 😀 Jättebra liknelser!!

  • Anneli: Ja liknelser är något jag är bra på———–

   • Ja, jag har märkt det!! 😀

 3. Du är bara så underbart härlig!
  Håller alla tummar för att det till slut är någon som verkligen ser alla dina kvalifikationer och fina egenskaper.
  Ge aldrig upp!!!
  Kram

  • Varmt Tack. ja hoppet är väl det sista som överger en


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: