Det bästa av allt


Är det inte så att vi önskar oss ”det bästa av allt”? Om inte för oss själva så åtminstone för våra nära & kära?

Särskilt nu den närmaste tiden. Då själva kulmen på önskningarna nås under julen. De allra flesta har minnen från barndomen då julen var så vit, så doftande, så givmild, så god, så bra på alla sätt och vis. Det som inte var bra har glömts bort mer eller mindre medvetet. Så vrider och vänder  vi på oss för att själva ge våra barn denna blandning av Jenny Nyströms jul med bitar ur Disney och adventskalenderjular.

Som 50+are har man genomlevt ett antal olika sorters jular. Alla bra på sitt vis. Värsta julen tyckte jag länge var den julen då mamma låg nedbäddad och sjuk. Orkade bara sitta uppe en kort stund för julmat och utdelande av paketen. Pappa jobbade hela den julaftonen och var bara hemma som hastigast vid maten och paketen. Så kom då julen för 2008 då barna mina inte skulle komma till mej förrän på annandagen………. Var hemskt vara mamma utan barn på julafton. Känslan av saknad och att ”det inte ska vara så” låg  på lut med tårarna bak ögonlocken hela tiden.

Nu skall ni inte tro att barna mina var små…..nej då de är allt vuxna allihop. Men en gång mamma alltid mamma, särskilt på högtider. När jag tänker efter var de precis i den åldern jag själv när jag 1975 firade jul i ett annat land utan minsta bekymmer om hur min mamma kände när jag inte närvarade hos henne ens på julaftonen……….

Så jag önskar mej en God Jul i år precis som jag önskat mej alla andra år. Hoppas vi alla får vara friska. Att det är fullt med snö ute. Så här boende på landet har jag ju förmånen att få uppleva en ren och vit snö. Hoppas jag lyckas med lussekattbaket och alla julrätterna. Ser fram emot kokande av julgodiset ihop med de vuxna barnen. Har en del julklappar inhandlade fast ej inslagna ännu. Ser fram emot att själv öppna paketen och ser med spänning fram emot vad de funderat ut till mej.Kanske kanske är detta sista julen med alla tre barnen hos mej. Man vet aldrig vad framtiden bär med sej. Gäller att ta tillvara nuet. Även om nuet varar minst 7 veckor framåt.

Annonser
Published in: on november 19, 2010 at 1:21 e m  Comments (5)  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2010/11/19/det-basta-av-allt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

 1. En enda jul har jag genomlevt utan barn sen jag blev mamma, men jag hade en bebis i magen åtminstone och jag var hos min syster och hennes familj, så det var rätt OK. Men herre jösses vad jag saknade barnen!!
  Nu när 3 av 5 är vuxna och utflugna så är det inte alltid de kommer i alla fall och nu i år har jag ingen aning om ifall nån av dem kommer dyka upp!!
  Men jag har åtminstone de två minsta kvar ett tag till!!

  • Därefter får man väl sätta sitt hopp till barnbarna……………

   • Ja, om det blir några…! Min äldsta dotter (28 år) vill inte ha några barn, äldste sonen (25 år) har inte heller några planer på att föröka sig – åtminstone inte på länge! Nästa dotter är bara 19 år och ska om hon fullföljer sin plan plugga många, långa år framöver, och de två yngsta grabbarna är ju bara 16 och 11 år, så det lär nog dröja…! *Suck*
    Under tiden blir fler och fler av mina kompisar mor- och farföräldrar…! *Dubbel suck*

   • Asch man kan ju aldrig veta …………blir kanske fler än du tror

 2. Jo, det så klart…! Men det tar ju sån tid!!!
  Jag vill ha barnbarn igår!!! 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: