Dagens middagstips – grillat i ugnen


Dagens middagstips är ett riktigt latmanstips och visst måste man då o då kunna få göra det extra enkelt för sej.

Förr i tiden kunde man köpa riktiga fläskben i affärerna och de var det inte mycket kött att tala om på utan dessa användes mest som hundben eller att koka buljong på. Numera är det oftast kamben i dessa förpackningar som kallas fläskben och de avråder jag från att köpa.

Däremot kan du finna extra stora förpackningar i större livsmedelsaffärer med något märkt ”skivspill” Är tydligt och klart slarvjobb av manuellt bandsågsskivande av fläskkotletter eller så är detta en synligt bevis på slöseriet av fina charkvaror vid maskinell bandsågning. Nåväl. Köp ett sådant paket ”skivspill”. Brukar om du har tur ligga på 15 hg. Innehåller då cirka 12 – 18 illa skurna skivor fläskkarreskivor eller fläskkotletter. Kg-priset är mycket humant runt 19:- – 35:-.

Folieklädd en ugnspanna. Strö rikligt med grillkrydda på bägge sidorna av skivspillet och fördela dessa på plåten. I ugnen 225 grader i ca en timme. Vänd på dem efter halva tiden och häll då på japansk soya ca 4- 5 matskedar.

Skippa potatisen för en gång skull och servera istället majskolvar. Bäst smak har de konserverade. En burk innehåller fyra majskolvar. Dela varje kolv i tre bitar – blir lagom munsbitar. Koka upp dessa i rikligt med lättsaltat vatten ca 8 – 10 minuter. Frusna vitlöksbaguetter värms lätt i ugnen. Har du bara en ugn så värm dem i  eftervärmen när du tagit ut köttet.

Istället för dressing föreslår jag tzatziki.

Starköl eller ett fylligt rödvin passar utmärkt som dryck till denna måltiden.

Annonser
Published in: on februari 4, 2010 at 11:49 f m  Comments (2)  
Tags: , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://3pa2.wordpress.com/2010/02/04/dagens-middagstips-grillat-i-ugnen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Detta lät väldigt gott ….skall genast gå ner på Willys och inhandla lite skivspill som jag vet att dom brukar ha. Tack för dina recept….jag älskar ju oxå att laga mat även om jag numer äter ensam för det mesta.

    • Billig och god mat, perfekt när man lever i ensamhushåll. Ett paket skivspill räcker till många middagar. Lämpligast då att dela paketet och frysa in. OBS dra en matsked över köttytan innan infrysning för pga slarvsågningen kan små små benflisor finnas lösa på och de är svåra upptäcka frusna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: